Mistrzostwa Polski Karate Shotokan PDF Drukuj Email
pi膮tek, 10 pa藕dziernika 2014 12:31

W Stargardzie Szczeci艅skim w najbli偶szy weekend odb臋d膮 si臋 Mistrzostwa Polski Karate Shotokan. Bedzie to du偶a impreza. Ju偶 zg艂osi艂o si臋 ponad 260 zawodnik贸w reprezentuj膮cych 34 klub贸w. Wyniki z tych zawod贸w b臋d膮 jednym z g艂贸wnych wska藕nik贸w do tworzenia reprenetacji naszego Zwi膮zku na Mistrzostwa Europy Karate Shotokan kt贸re w tym roku odb臋d膮 si臋 w Szwajcarii. W tym samym czasie w D膮browie G贸rniczej odb臋d膮 si臋 "Mistrzostwa 艢wiata" Karate Shotokan. Robi te zawody klub nie jest zrzeszony w naszym Zwi膮zku. S膮 to zawody typowo komercyjne. Mam nadziej臋, 偶e zawodnicy zrzeszeni w naszym Zwi膮zku przyjad膮 na zawody do Stargardu. Osobi艣cie uwa偶am, 偶e udzia艂 w zawodach w D膮browie b臋dzie przyk艂adem nielojalno艣ci do naszej organizacji oraz o艣mieszniem naszej wsp贸lnej pracy. Po tych zawodach w naszym kraju przyb臋dzie kilkuset medalist贸w Mistrzostw 艢wiata, w tym wielu z bardzo niskimi umiej臋tno艣ciami. Dla osoby szanuj膮cej karate i sw贸j udzia艂 w zaj臋ciach karate, wstydem jest wzi臋cie udzia艂u w takich zawodach.

Wac艂aw Antoniak

Copyright © 2018. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.