European Masters Games PDF Drukuj Email
poniedzia艂ek, 05 stycznia 2015 14:04

We Francji w regionie Nicei w tym roku rozegrane zostan膮 po raz kolejny Europejskie Igrzyska Masters ( European Masters Games). Igrzyska odbywaj膮 si臋 co 4 lata. W tym roku w Igrzyskach przeprowadzone b臋d膮 zawody w ramach 27 dyscyplin sportowych, w tym karate. W poprzedniej edycji kt贸ra odby艂a si臋 we W艂oszech w 2011 roku w zawodach bra艂o udzia艂 ponad 7000 zawodnik贸w, w tym ponad 300 w karate. Nasz Zwi膮zek reprezentowa艂o zawodnik贸w: Piotr Babicz, Tomasz Ladzi艅ski i Wac艂aw Antoniak.
Tego roczne zawody odb臋d膮 si臋 w dniach od 1.10 do 11.10.2015. W karate 30.09 odb臋dzie si臋 odprawa techniczna, a w dniach 1 i 2 pa藕dziernika (czwartek i pi膮tek) odb臋d膮 si臋 zawody w kata i w kumite, w grupie kobiet i m臋偶czyzn, wg przepis贸w WKF. Zawodnicy b臋d膮 podzieleni na trzy kategorie wiekowe: + 35 lat, + 45 lat i + 55 lat. Ka偶dy zawodnik musi mie膰 licencj臋 zawodnicz膮 swojego zwi膮zku krajowego, wa偶ne badania od lekarza sportowego i ubezpieczenie sportowe.
Nie ma limit贸w w ilo艣ci startuj膮cych zawodnik贸w z danego kraju. Ka偶dy zawodnik reprezentuje samego siebie. W czasie wr臋czania medali nie b臋dzie flag narodowych oraz nie b臋d膮 grane hymny narodowe. Przypominam, 偶e w ramach PZK odb臋d膮 si臋 MP Masters w Pleszewie (30.05.2015r), a ponadto odb臋d膮 si臋 zawody w tej grupie (Masters) w Niemczech, we W艂oszech i w Polsce. Zach臋cam wszystkich Masters do udzia艂u w tych zawodach oraz do w艂a艣ciwego przygotowania si臋 do Igrzysk Europejskich.
Do zobaczenia na zawodach.

Copyright © 2022. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS