Dutch Open w Almere PDF Drukuj Email
pi膮tek, 20 lutego 2015 09:21

W dniach 14 - 15 luty w Almere (Holandia) odby艂y si臋 zawody z cyklu Premier League - Lotto Dutch Open - Almere 2015. W zawodach wzi臋艂o udzia艂 613 zawodnik贸w z 51 pa艅stw. Turniej sta艂 na wysokim poziomie sportowym poniewa偶 dla wielu reprezentacji by艂 to ostatni sprawdzian przed Mistrzostwami Europy, kt贸re odb臋d膮 si臋 w Turcji w Istambule (18 - 22.03).
W turnieju wzi臋艂a te偶 udzia艂 8 osobowa reprezentacja Polski : 4 zawodnik贸w w konkurencji kumite i 4 zawodnik贸w w konkurencji kata.
W konkurencji kata Agnieszka Dybicz po zwyci臋stwie 3:2 nad zawodniczk膮 W艂och w drugiej rundzie uleg艂a zawodniczce Austrii 0:5. Maksymilian Szczypkowski przegra艂 w 2 rundzie natomiast na uznanie zas艂uguje Mateusz Tomiczek, kt贸ry przeszed艂 do rundy 3. R贸wnie偶 na wyr贸偶nienie zas艂uguje Olga Chmielewska, kt贸ra w rundzie 3 tylko w skutek b艂臋du (kata Unsu) przegra艂a nieznacznie 2:3 z zawodniczk膮 Niemiec tym samym eliminuj膮c sw贸j udzia艂 w 膰wier膰finale.
W konkurencji kumite najlepiej wypad艂a zawodniczka Olimpu 艁贸d藕 Kamila Warda, kt贸ra wywalczy艂a br膮zowy medal i 3 miejsce w kategorii - 68 kg.
Wyniki szczeg贸艂owe Kamili :
Kamila Warda - Frimannsdottir Telma (ISL) - wynik 6 : 6 wskazanie na Kamil臋 4 : 1
Kamila Warda - Verspeget Marisca (NED) - wygrana 2 : 0
Kamila Warda - Buchinger Alisa (AUT) - przegrana 2 : 0 repasa偶 o 3 miejsce
Kamila Warda - Burucu Hafsa Sayda (TUR) - wygrana 1 : 0. Turczynka jest mi臋dzy innymi Wicemistrzyni膮 艢wiata z 2012 roku.
Cieszy 艣wietny wynik na Premier League oraz udany start na pocz膮tku roku. Nale偶y przypomnie膰 ,偶e Kamila bra艂a udzia艂 w dw贸ch presti偶owych turniejach Paris Open i Dutch Open. Z wylicze艅 wynika,偶e powinna zajmowa膰 na dzie艅 dziesiejszy wysokie 4 miejsce w rankingu 艣wiatowym WKF.
Pozostali zawodnicy kumite Kamil Warda,Maciej Dr膮偶ewski oraz Natalia Szponder przegrali swe pojedynki w pierwszej rundzie
Przed zawodnikami nast臋pny sprawdzian MP Karate WKF Senior贸w we Wroc艂awiu oraz udzia艂 w ME EKF w Turcji
Poprawiony: pi膮tek, 20 lutego 2015 09:25

Copyright © 2018. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.