Polish Open Karate WKF 13-15.10.2017 Bielsko-Bia艂a PDF Drukuj Email
czwartek, 14 wrze艣nia 2017 20:34

W imieniu organizatora turnieju, Klubu Sport贸w Azjatyckich Atemi, Gminy Bielsko-Bia艂a oraz Polskiego Zwi膮zku Karate, mamy wielki zaszczyt zaprosi膰 Pa艅stwa do udzia艂u w najbardziej presti偶owym turnieju karate rozgrywanym w Polsce 鈥 POLISH OPEN WKF. Z roku na rok ranga turnieju wzrasta, czego dowodem jest ogromne zainteresowanie wieku zagranicznych ekip i reprezentacji. Po decyzji Mi臋dzynarodowego Komitetu Olimpijskiego o w艂膮czeniu Karate do programu Letnich Igrzysk Olimpijskich w Tokio w 2020 roku, oraz do programu Letnich M艂odzie偶owych Igrzysk Olimpijskich Buenos Aires 2018, zawody te s膮 aren膮 walk przysz艂ych olimpijczyk贸w.

Warto podkre艣li膰, 偶e sw贸j udzia艂 w Polish Open potwierdzi艂 Prezes 艢wiatowej Federacji Karate (World Karate Federation)Antonio Espinos. Go艣ciem specjalnym zawod贸w b臋dzie Przewodnicz膮cy Komisji S臋dziowskiej WKFJavier Escalante. S臋dzi膮 g艂贸wnym zawod贸w, podobnie jak w latach ubieg艂ych jest Sekretarz Komisji S臋dziowskiej WKFRobert Hamara.

Spodziewamy si臋 przyjazdu ponad 1100 zawodniczek i zawodnik贸w z oko艂o 30 kraj贸w Europy i 艣wiata. Zawody ze strony s臋dziowskiej obs艂ugiwa膰 b臋dzie oko艂o 75 s臋dzi贸w w tym 45 s臋dzi贸w z licencj臋 EKF oraz WKF. Zawody b臋d膮 transmitowane za pomoc膮 live stream.

Informacje o turnieju:

Strona zawod贸w: http://polish-open.com/

Rejestracja zawodnik贸w, trener贸w: https://www.sportdata.org/karate/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=2760#a_eventhead

Relacja z zesz艂orocznej edycji: http://polish-open.com/bielsko-biala-wizytowka-polskiego-karate/

Galeria zdj臋膰: http://polish-open.com/galeria/

Poprawiony: czwartek, 14 wrze艣nia 2017 20:36