Puchar Polski w Karate Olimpijskim - Legnica - 27.10.2018 - wyniki PDF Drukuj Email
niedziela, 28 pa藕dziernika 2018 22:15

W dniu 27.10 2018, hymnem Polski w Legnicy, rozpocz膮艂 si臋 Puchar Polski w Karate Olimpijskim 鈥 Legnica 鈥2018 pod patronatem Prezydenta Miasta Legnica Tadeusza Krzakowskiego oraz Prezesa Polskiego Zwi膮zku Karate Macieja Soko艂owskiego. W zawodach startowa艂o 257 zawodnik贸w z 24 klub贸w karate z niemal ca艂ej Polski ( w tym 3 kluby karate Kyokushin).Rywalizacja zacz臋艂a si臋 o 09.20 a zako艅czy艂a o 16.00 na czterech tatami. Fantastycznie sprawdzi艂 si臋 system pracy trzech s臋dzi贸w na tatami. ( by艂 on zastosowany zaraz po zmianie z WUKO na WKF). Dynamiczna praca s臋dzi贸w w tym dw贸ch z Czech by艂a motorem nap臋du Pucharu Polski. Nagrody wr臋cza艂 Prezydent Miasta Tadeusz Krzakowski, Wiceprezes Polskiego Zwi膮zku Karate Wac艂aw Antoniak, W艂a艣ciciel firmy PRK 艁o偶yska Robert Kami艅ski orazW艂a艣ciciel firmy TGK Agri Grzegorz G贸rski.Najlepszym Klubem zosta艂 WKSA Budokan z Wroc艂awia 鈥 203 pkt.. Najlepsz膮 zawodniczk膮 zosta艂a Sachar Juliaz KK Samuraj Szczecin ( 32 pkt. ). Najlepszym zawodnikiem zosta艂 Smieci艅ski Patryk z KK Samuraj Szczecin ( 21 pkt. ). Najlepsz膮 zawodniczk膮 KKS TORA zosta艂a Adamowicz Anna ( 21 pkt.) a najlepszym zawodnikiem KKS TORA zosta艂 Mas艂owski Albert( 16 pkt.). W Pucharze Polski zosta艂o rozegranych 72 konkurencji kata indywidualnego, dru偶ynowego oraz kumite indywidualnego i dru偶ynowo. KKS TORA w punktacji medalowej zaj臋艂a 2 miejsce zdobywaj膮c 187 pkt i by艂 to pot臋偶ny wysi艂ek wynikowy. Mamy wspania艂e indywidualno艣ci sportowe w Legnicy, Prochowicach i Lubinie, kt贸re w chwili sprawdzianu pokaza艂y ducha walki. Jest to dobry prognostyk wynikowy przed XIX CUPRUM CUP INTERNATIONAL KARATE - POLISH OPEN, kt贸ry b臋dzie rozegrany 17-18.11.2018 w Legnicy. Serdeczne podzi臋kowanie dla rodzic贸w, kt贸rzy pomagali w organizacji turnieju a w szczeg贸lno艣ci dla Pana Marka Dula, Grzegorza G贸rskiego, Stanis艂awa Nowickiego, Sylwi Go艂ubicz, Kamili Dymidziuk oraz Pa艅stwa Kami艅skich i St臋偶yckich, za wydatn膮 pomoc w logistyce Pucharu Polski. Wspaniale spisali si臋 wszyscy startuj膮cy zawodnicy TORA KARATE TEAM. GRATULACJE.

Pe艂ne wynki pod linkiem

Poprawiony: niedziela, 28 pa藕dziernika 2018 22:25

Copyright © 2019. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.