Konieczne zmiany PDF Drukuj Email
sobota, 14 marca 2020 13:12
聽W zwi膮zku og艂oszon膮 przez w艂adze pandemi膮, zmuszeni zostali艣my do przesuni臋cia terminu Turnieju kwalifikacyjnego do Mistrzostw Polski Junior贸w M艂odszych, Junior贸w i M艂odzie偶owc贸w w Karate Olimpijskim oraz Mistrzostw Polski Senior贸w w Karate Olimpijskim. Nowy termin b臋dzie ustalony z uwzgl臋dnieniem wytycznych z Ministerstwa Sportu oraz mo偶liwo艣ci organizatora zawod贸w.
聽W zwi膮zku z tym, 偶e mamy kilka tygodni czasu prosz臋 wszystkich trener贸w o przygotowanie dokumentacji zawodnik贸w kt贸rzy b臋d膮 mieli bra膰 udzia艂 w wy偶ej wymienionych zawodach oraz Mi臋dzywojew贸dzkich Mistrzostwach M艂odzik贸w. Wszyscy zawodnicy musz膮 mie膰 aktualne licencje zawodnicze, w艂a艣ciwe stopnie zgodne z wymogami regulamin贸w, ubezpieczenie a kluby musz膮 mie膰 aktualn膮 licencj臋 klubow膮. S膮 to wymagania, takie same jak w poprzednich latach. Ale patrz膮c na zg艂oszenia jakie nap艂ywa艂y na pierwszy turniej kwalifikacyjny, wida膰 by艂o, 偶e nie wszyscy trenerzy mieli dokumenty w艂a艣ciwie przygotowane. Teraz zatem jest czas aby uzupe艂ni膰 wszystkie braki.
聽Polski Zwi膮zek Karate jest w trakcie uzgodnie艅 zasad wsp贸艂dzia艂ania z Polsk膮 Uni膮 Karate oraz z Polskim Zwi膮zkiem Karate Tradycyjnego, a tak偶e z innymi organizacjami dzia艂aj膮cymi na terenie naszego kraju. Mamy nadziej臋, 偶e uzgodnienia doprowadz膮 o uruchomienia finansowania polskiego karate na w艂a艣ciwym poziomie i w tym roku, nie tylko zawodnicy bior膮cy udzia艂 w zawodach stylowych, a tak偶e zawodnicy startuj膮cy w zawodach karate olimpijskiego, b臋d膮 mogli uzyska膰 艣rodki na przygotowania i udzia艂 w czo艂owych zawodach.
Poprawiony: niedziela, 24 maja 2020 08:37

Copyright © 2020. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS