Sprawy s膮dowe PDF Drukuj Email
pi膮tek, 17 grudnia 2021 15:37
聽Polski Zwi膮zek Karate otrzyma艂 pismo z departamentu prawnego ministerstwa sportu w sprawie przyznawania Polskiej Unii Karate uprawnie艅 Polskiego Zwi膮zku Sportowego. Zarz膮d Zwi膮zku przes艂a艂 do Ministerstwa pismo z wnioskiem o ponowne rozpatrzenie tej decyzji.
聽Obecnie PUK ponownie zamierza przeprowadzi膰 Mistrzostwa Polski Karate. W 艣wietle przepis贸w nie maj膮 do tego prawa.
Kilka dni temu Polski Zwi膮zek Karate odby艂 Zjazd Sprawozdawczy. Zosta艂 przyj臋ty bilans zwi膮zku. Om贸wiono r贸wnie偶 sytuacj臋 prawn膮 organizacji. Zwi膮zek nadal prowadzi swoj膮 dzia艂alno艣膰. W 艣wietle przepis贸w nie maj膮 do tego prawa. W ostatnim okresie, mimo ogranicze艅 wynikaj膮cych z pandemii, zorganizowali艣my kilka du偶ych zawod贸w - Mistrzostwa 艢wiata Karate Kyokushin, Mistrzostwa Europy Karate Kyokushin i Mistrzostwa Europy Karate Tradycyjnego. Mistrzostwa Europy Karate Shotokan zosta艂y odwo艂ane ze wzgl臋du na ograniczenia pandemiczne.
Poprawiony: 艣roda, 19 stycznia 2022 16:54

Copyright © 2022. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS