31 Grand Prix Słowacji 10.04.2011 Bratysława - wyniki PDF Drukuj Email
piątek, 15 kwietnia 2011 11:42

31th Grand Prix Słowacji
Bratysława – 10.04.2011

W dniu 10.04.2011 r. w Bratysławie odbył sie 31 Grand Prix Słowacji – turniej rozgrywany w ramach CEKL /Central European Karate Ligue/. W turnieju uczestniczyło 614 zawodników, w tym narodowe reprezentacje Czech, Słowacji, Węgier, Austrii, Słoweni, Czarnogóry, Bośni i Hercegowiny, Chorwacji, Ukrainy, Macedonii, Danii, Polski oraz czołowe kluby z Polski, Anglii i wymienionych wcześniej krajów. Z polskich klubów w zawodach uczestniczyły : Harasuto Łódź, Kumade Łódź, Olimp Łódź, Champion Team Łódź, Shobuken Łódź, Dwójka Tomaszów Mazowiecki, Kaisho Białystok, Nidan Zawadzkie, Atemi Bielsko-Biała, LKS Zarzewie Prudnik, Tczewski KK Tczew, Tornado KK Kalisz.
Doskonale wypadła nasza zawodniczka Marta Dąbrowska /Harasuto KK Łódź- trener Janusz Harast/, która zwyciężyła w kategorii seniorek – 61 kg. W finale pokonała 3:0 aktualną Mistrzynię Świata WKF Dagmarę Kubińską  ze Słowacji. W tej samej kategorii trzecie miejsce zajęła Justyna Gradowska /Kumade KK Łódź – trener Maciej Krochmalski/.
Również zwycięstwo odniosła Anna Ziółkowska /Kumade KK Łódź – trener Maciej Krochmalski/ w kategorii juniorek – 53 kg.
Trzecie miejsca zajęły również drużyny seniorek / połączone siły łódzkich klubów/ jak drużyna juniorek /PZK/
Niewiele brakowało drużynie juniorów / Łódź /, którzy w dramatycznym meczu ulegli Węgrom w walce o 3 miejsce.
Należy podkreślić wysoki poziom sportowy zawodów, jak również dobry poziom sędziowania / ponad dwudziestu sędziów z uprawnieniami międzynarodowymi EKF i WKF. Polskich sędziów reprezentowali Remigiusz Powroźnik /EKF/, Piotr Wiśniewski/EKF/, Izabela Zakowicz/PZK/, Paweł Połtorzecki/PZK/, Krzysztof Buczkowski/PZK/

Poprawiony: piątek, 15 kwietnia 2011 11:53

Copyright © 2020. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS