Akademickie Mistrzostwa Europy w Karate WKF 21-24.07.2011 PDF Drukuj Email
wtorek, 30 sierpnia 2011 13:33

聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽聽 Akademickie Mistrzostwa Europy w Karate WKF
W dniach 21-24 lipca 2011 roku w Sarajewie /Bo艣nia i Hercegowina/ odby艂y si臋 V Akademickie Mistrzostwa Europy w Karate WKF.聽Polsk臋 oraz swoje uczelnie reprezentowa艂a 13 osobowa dru偶yna: Justyna Paczkowska, Justyna Gradowska, Anita Bugajak, Patrycja Grze艣kowiak, Agata Andrzejewska, Wioleta Cicho艅, Micha艂 Bednarczyk, Przemys艂aw Studzi艅ski, Marcin Antol, Piotr 呕ymo艂ka, Jakub Ka艂u偶ka, Adrian Hubner oraz trener Maciej Gaw艂owski.
Nasi reprezentanci prezentowali si臋 bardzo dobrze, niejednokrotnie ocieraj膮c si臋 o medalowe pozycje. Najlepiej z ca艂ej ekipy wyst膮pi艂a聽zawodniczka Bodaikanu Szczecin Justyna Paczkowska /Uniwersytet Szczeci艅ski/, kt贸ra wywalczy艂a br膮zowy medal w kumite kobiet kat. 鈥 61 kg. Brawa dla naszej zawodniczki oraz dla jej klubowego trenera Piotra Juszczaka. Na wyr贸偶nienie zas艂uguje r贸wnie偶 bardzo dobra postawa Marcina Antola, kt贸ry uplasowa艂 si臋 na wysokim 5 miejscu, przegrywaj膮c jednym punktem (2:3) walk臋 o 3 miejsce,
Pragniemy podzi臋kowa膰 wszystkim Uniwersytetom,聽Klubom AZS oraz innym Uczelniom Wy偶szym za partycypowanie w kosztach wyjazdu ich zawodnik贸w.
KUMITE
KOBIETY:
WAGA 鈥 61 KG
JUSTYNA PACZKOWSKA 鈥 Br膮zowy medal Mistrzostw Europy !!! 鈥 zawodniczka reprezentowa艂a Uniwersytet Szczeci艅ski, klub: Bodaikan Szczecin, trener Piotr Juszczak.
1 WALKA wygrana聽2-0
2 WALKA wygrana聽3-0
3 WALKA przegrana w p贸艂finale聽1-5
4 WALKA wygrana w repasa偶u聽2-0
JUSTYNA GRADOWSKA 鈥 7-8 miejsce 鈥 zawodniczka reprezentowa艂a AZS 艁贸d藕 Organizacja 艢rodowiskowa , klub Kumade 艁贸d藕, trener Maciej Krochmalski
1 WALKA remis 2 do 2 w dogrywce 0 do 2
2 WALKA remis 0 do 0 w dogrywce 0 do 1
WAGA 鈥 55 KG
ANITA BUGAJAK - zawodniczka reprezentowa艂a Uniwersytet 艁贸dzki, klub 艁KKS 鈥 trener Marek S艂awi艅ski
WAGA 鈥 68 KG
AGATA ANDRZEJEWSKA - zawodniczka reprezentowa艂a Pomorski Uniwersytet Medyczny, klub: Bodaikan Szczecin, trener Piotr Juszczak
PATRYCJA GRZE艢KOWIAK - zawodniczka reprezentowa艂a聽Elbl膮sk膮 Uczelnie Humanistyczno-Ekonomiczn膮, klub: Andrex Elbl膮g, trener Jan Zamojcin
WAGA + 68 KG
WIOLETA CICHO艃 鈥 5-6 miejsce 鈥 zawodniczka reprezentowa艂a Uniwersytet Szczeci艅ski, klub: Bodaikan Szczecin, trener Piotr Juszczak.
M臉呕CZY殴NI
WAGA 鈥 60 KG
MICHA艁 BEDNARCZYK 鈥 zawodnik reprezentowa艂 AZS 艁贸d藕 Organizacja 艢rodowiskowa聽, klub Kumade 艁贸d藕, trener Maciej Krochmalski
WAGA + 84 KG
PRZEMYS艁AW STUDZI艃SKI - zawodnik reprezentowa艂 Klub Sportowy Pa艅stwowej Wy偶szej Szko艂y Zawodowej w Elbl膮gu, klub : Andrex Elbl膮g, trener Jan Zamojcin
KATA INDYWIDUALNE
MARCIN ANTOL聽- 5-6 miejsce 鈥 zawodnik reprezentowa艂 Wy偶sz膮 Szko艂臋 J臋zyk贸w Obcych, klub: Bodaikan Szczecin, trener Piotr Juszczak.
1 WALKA wygrana 3-2
2 WALKA wygrana 3-2
3 WALKA przegrana w p贸艂finale 0-5
4 WALKA przegrana w repasa偶u o 3 miejsce 2-3
JAKUB KA艁U呕KA 鈥 zawodnik reprezentowa艂 Klub Sportowy AZS UP Wroc艂aw, trener Andrzej Zarzycki
PIOTR 呕YMO艁KA 鈥 zawodnik reprezentowa艂 Klub Sportowy AZS UP Wroc艂aw, trener Andrzej Zarzycki
KATA聽DRU呕YNOWE 鈥 Piotr 呕ymo艂ka, Jakub Ka艂u偶ka i Adrian Hubner 鈥 5-6 miejsce 鈥 Klub Sportowy AZS UP Wroc艂aw, trener Andrzej Zarzycki
Pragniemy podzi臋kowa膰 wszystkim Uniwersytetom, Klubom AZS oraz innym Uczelniom Wy偶szym za partycypowanie w kosztach wyjazdu ich zawodnik贸w.
Trener Maciej Gaw艂owski
Poprawiony: wtorek, 06 wrze艣nia 2011 16:06

Copyright © 2020. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.
FS