Mistrzostwa Polski Juniorów i Juniorów Młodszych - relacja PDF Drukuj Email
niedziela, 05 października 2008 22:45

Mistrzostwa Polski Juniorów i Juniorów Młodszych -04.10.2008 r. -Kalisz

173 zawodników i  zawodniczek z  35 klubów   startowało w  Mistrzostwach Polski Juniorów  ( formuła pokazowa) oraz  Mistrzostwach Polski Juniorów  Juniorów  Młodszych w Karate WKF , które odbyły się w  kaliskiej  hali  Winiary  Arena . Rywalizacja odbywała się , łącznie  w 21 konkurencjach  - 4 kata  oraz  17 kumite .
Poziom organizacyjny zawodówzorganizowanych na  zlecenie  PZK  przez   MUKS Tornadozostał  wysoko oceniony  przez  wizytującego  imprezę,   Dyrektora Biura  Polskiej  Federacji  Sportu Młodzieżowego,   Dariusza Piotrowskiego .  Możemy spodziewać się pozytywnej  opinii  PFSM  w/s włączenia kategorii  juniora  do  systemu sportu młodzieżowego  od 2009 roku .

Imprezę współorganizowali  : Polski  Związek Karate  , Urząd Miejski w  Kaliszu ,  OSRiR , a  sponsorowały  firma  Tulcon. S.A. i   Big Star  Ltd. (fundator nagród  rzeczowych).

Zawodnikom , sędziom , trenerom , organizatorom  i  sponsorom   którzy przyczynili  się  do powodzenia przedsięwzięcia  składamy  serdeczne  podziękowania

Rezultaty → Wyniki  zawodów

Zdjęcia → Galeria

Poprawiony: niedziela, 05 października 2008 23:15

Copyright © 2018. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.