World Open Karate w Lignano PDF Drukuj Email
poniedzia艂ek, 11 sierpnia 2014 20:08

W dniach 23-24.08.2014 rozegrany zostanie turniej karate pod nazw膮 World Open Karate w Lignano (W艂ochy). Trenerem odpowiedzialnym za reprezentacj臋 na ten wyjazd jest sensei Marek Chwiralski. Zawodnikami kt贸rzy maj膮 wystartowa膰 w tym turnieju w ramach reprezentacji s膮: Olga Chmielewska, Agnieszka Dybicz, Mateusz Tomiczek i Adam Steczuk. S膮 to Mistrzowie i v-ce Mistrzowie Polski z ostatnich MP. W ciagu najbli偶szych dni dowiemy si臋 o mo偶liwo艣ci sfinansowania tego wyjazdu na ten turniej ze 艣rodk贸w PZK.
Te zawody, podobnie jak zawody w K1 w Stambule i Hanau, odb臋d膮 si臋 z udzia艂em naszych zawodnik贸w, przygotowuj膮cych si臋 do udzia艂u w World Games 2017 we Wroc艂awiu.
W najbli偶szym czasie dostaniemy z MSiT odpowied藕 na nasz wniosek o przyznanie dodatkowych 艣rodk贸w na przygotowania do tej imprezy oraz do udzia艂u w ME kt贸re b臋d膮 kwalifikacj膮 do udzia艂u w Igrzyskach Olimpijskich kraj贸w Europejskich.
Udzia艂y w zawodach w Lignano (dla zawodniok贸w w kata) i w Stambule (dla zawodnik贸w w kumite) b臋d膮 pierwszymi startami w ramach przygotowa艅 do Igrzysk Olimpijskich i World Games 2017.

Copyright © 2018. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.