World Open Karate Lignano PDF Drukuj Email
poniedzia艂ek, 01 wrze艣nia 2014 10:23
Ju偶 po raz 29 we w艂oskiej miejscowo艣ci Lignano w dniach 23 - 24.09.2014 odby艂y si臋 cykliczne (jedne z 4 najwa偶nieszych imprez karate we w艂oskiej fedarcji karate) zawody karate WKF organizacji FIJLKAM.
W imprezie w kt贸rej startowa艂o blisko 1100 zawodnik贸w z 19 kraj贸w bra艂a r贸wnie偶 udzia艂 skromna Kadra Polski kata.
Pomimo braku miejsc medalowych zawodnicy Polski u progu rozpoczynaj膮cego si臋 sezonu bardzo dobrze zaprezentowali si臋 zajmuj膮c miejsca tu偶 za podium.
W kata junior贸w (24 startuj膮cych) Maksymilian Szczypkowski przegra艂 3 pojedynek repasa偶owy zdobywaj膮c tym samym 5 miejsce.
W kata seniorek (35 startuj膮cych) Agnieszka Dybicz przegra艂a w 3 rundzie ze zwyci臋偶czyni膮 tej konkurencji.W pojedynkach repasa偶owych zdoby艂a 7 miejsce.
W kata U21 (17 startuj膮cych) Mateusz Tomiczek po repasa偶ach zdoby艂 5 miejsce. Natomiast w kata senior贸w (37 startuj膮cych) w pojedynku repasa偶owym po kontrowersyjnym werdykcie (2 -3) zdoby艂 7 miejsce.
Podsumowuj膮c nale偶y zauwa偶y膰,偶e zawody by艂y wy艂膮cznie sprawdzianem startowym przed rozpoczynaj膮cym si臋 sezonem. Przed reprezentacj膮 kata dalsze starty kontrolne ( Zagrzeb Cup, Hanau - K1, Berlin - Bansai Cup) oraz seminarium kata w G艂ubczycach w dniach 19 - 21.09.2014 z Maestro Santo Torre.
Opr贸cz m艂odzie偶y w w/w zawodach startowa艂o r贸wnie偶 3 senior贸w kategorii Masters. W pierwszym dniu zawod贸w w konkurencji kumite + 35 lat Piotr Ku藕ma zaj膮艂 3 miejsce. Natomiast w drugim dniu zawod贸w w konkurencji kata Masters +55 w zaci臋tym pojedynku fina艂owym Wac艂aw Antoniak zdoby艂 2 miejsce.Startuj膮cy r贸wnie偶 w tej konkurencji Micha艂 Bartz przegra艂 w I rundzie.

Copyright © 2018. Polski Zwi膮zek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.