Intensywne wakacje dla karateków PDF Drukuj Email
środa, 28 czerwca 2017 22:49

W ubiegłą sobotę odbył się w Warszawie Walny Zjazd Sprawozdawczy Polskiego Związku Karate. Delegaci przyjęli bilans Związku za 2016 i pojęli jedną ważną uchwałę. Obrady prowadził w sposób bardzo profesjonalny Paweł Sujka, dzięki niemu nie było dłużyzn i delegacji mogli w miarę szybko wrócić do swoich klubów.
W samym czasie część naszych sędziów prowadziła zawody w Austrii.
W obecnym tygodniu spora grupa naszych zawodników i trenerów uczestniczy w dużym szkoleniu w Umag (Chorwacja), Szkolenie to zakończy się dużymi zawodami dla kadetów, juniorów i U21, będą to pierwsze zawody kwalifikacyjne do Igrzysk Olimpijskich Młodzieży, które odbędą się za rok w Argentynie.
Równolegle z tym zgrupowaniem, na Sycyli (jak co rok) odbywa się otwarte zgrupowanie prowadzone przez shihan Santo Torre (również z udziałem polskich karateków).
W kolejnym tygodniu w Sopocie odbędzie się zgrupowanie kadry Związku z udziałem sędziów i zawodników z kilku krajów europejskich. Tam nasi zawodnicy szykować się będą do udziału w Igrzyskach, a sędziowie podnosić będą swoje kwalifikacje.
Za kilka tygodni 11 polskich zawodników i zawodniczek będzie brało udział w bardzo dużych i prestiżowych zawodach jakimi są The World Games, które odbędą się we Wrocławiu. Spotkają się tam przedstawiciele z 30 różnych dyscyplin sportu z całego świata. Karate reprezentować będzie 96 najlepszych zawodników wytypowanych na podstawie osiągniętych wyników przez WKF. Zawody karate odbędą się w dniach 25 i 26 lipca 2017, warto je zobaczyć.
Po tych zawodach w Portugalii odbędą się Uniwersyteckie Mistrzostwa Europy, również z udziałem polskich zawodników reprezentujących różne polskie uniwersytety.
W międzyczasie różne kluby organizują własne obozy szkoleniowe, w których będą uczestniczyli zawodnicy z całego Związku.

Udanych wakacji,
Oss,

Certyfikaty na stopnie kyu PDF Drukuj Email
środa, 14 czerwca 2017 15:56

Praktycznie wszystkie kluby zrzeszone w PZK organizują w okresie maj-czerwiec egzaminy na stopnie uczniowskie. Prosimy snesejów o szybkie przesyłanie w formie papierowej oraz w formie elektronicznej protokołów z tych egzaminów, aby można było przesłać wypisane certyfikaty w terminie umożliwiającym dostarczenie certyfikatów osobom które zdały egzamin. Praktycznie liczy się każdy dzień.
Zyczę wszystkim członkom Związku udanych wakacji, świetnych obozów klubowych oraz właściwego przygotowania się do przyszłego sezonu.

Oss,

Egzamin na dan PZK PDF Drukuj Email
poniedziałek, 22 maja 2017 13:07

W Pleszewie 2.06.2017 (piątek) o godz 18:00 odbędzie się egzamin na dan w ramach Polskiego Związku Karate. Osoby chcące przystąpić do egzaminu powinny przesłać swoje zgłoszenie na adres : Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. wraz z podaniem swoich danych (imię, nazwisko, data urodzenia, nazwa klubu i daty swojego ostatniego egzaminu).
Egzamin odbędzie się w Pleszewie pl. Kościuszki 1 - sala Zespołu Szkół nr 2.

Na egzamin należy zgłosić się przed godz 17:30 w piątek (02.06.2017) wraz z następującymi dokumentami:
1. Zgoda z macierzystego klubu na przystąpienie do egzaminu,
2. Zdjęcie do dyplomu PZK,
3. Kopia dyplomu na obecnie posiadany stopień,
4. Dowód opłaty egzaminacyjnej na konto PZK w wysokości 300 zł. Będzie również możliwe dokonanie tej wpłaty na miejscu przed egzaminem.

Poprawiony: piątek, 26 maja 2017 12:49

Aktualności PDF Drukuj Email
wtorek, 09 maja 2017 13:03
Zaczynają się dwa ostatnie miesiące tego półrocza. Mamy bardzo dużo szkoleń i zawodów karate, praktycznie co tydzień po kilka imprez.
  W tym tygodniu nasi reprezentanci biorą udział w Mistrzostwach Europy EKF w Turcji a kraju odbywają się międzynarodowe zawody w Głubczycach, tydzień później (12-14,05,2017) odbędzie się w Bielsko-Białej otwarte seminarium kata prowadzone przez świetnego eksperta Santo Torre, a w Suchym Lesie odbędą się 13.05 zawody w karate Shotokan i 14.05 (w niedzielę) Puchar Polski Karate Shotokan (kwalifikacyjny do kadry Shotokan). W następnym tygodniu odbędą się duże zawody międzynarodowe w Sopocie, a w ostatnim weekendzie maja odbędą się zawody w obsadzie międzynarodowej Central Open w Pleszewie, MMM strefy zachodniej oraz Mistrzostwa Polski Karate WKF Masters.
  Czerwiec też będzie mocno obstawiony imprezami.
  Główną imprezą do której szykują się czołowi zawodnicy będzie The World Games we Wrocławiu. Karate obok wielu innych dyscyplin prezentowane będzie w dniach 25-26.07.2017. Nasz Związek reprezentować będzie 11 zawodników wytypowanych przez WKF.

Do zobaczenia na majowych imprezach karate

Poprawiony: wtorek, 09 maja 2017 13:05

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 17
Copyright © 2017. Polski Związek Karate - Komisja Sportowa WKF/Shotokan.